دفاع مالیاتی
طیق ماده 110 قانون مالیاتهای مستقیم اشخاص حقوقی مکلفند اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان متکی به دفاتر و اسناد و مدارک خود را چهار ماه پس از انقضای سال مالی تحویل اداره مالیاتی مربوطه نمایند و همچنین طبق ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم صاحبان مشاغل نیز موظف به ارائه اظهارنامه عملکرد حداکثر سه ماه پس از پایان سال میباشد.
پس از ارائه موارد فوق و رسیدگی مدارک توسط واحد مالیاتی،حسابرس ارشد مالیاتی اقدام به صدور برگ تشخیص نموده و بر مبنای درآمد مشمول مالیات اقدام به مطالبه مالیات خواهد نمود.
در برخی موارد به دلیل عدم آگاهی کافی کارفرمایان از مواد قانونی گاها مالیات مورد مطالبه بیش از حد متعارف میباشد یا مالیاتی غیر عادلانه در برگه تشخیص درج میشود.
از این رو صاحبان کسب و کار و فعالین اقتصادی ناچار به پیگیری و ثبت اعتراض به مالیات تشخیصی میباشند. تمامی مراحل اعتراض و پیگیری پرونده پس از ابلاغ برگ تشخیص پروسه ای به نام دادرسی مالیاتی یا دفاع مالیاتی نام دارد که لازمه این کار علم و آگاهی کافی از مراحل و سلسه مراتب ثبت اعتراض در مراجع مختلف مالیاتی بوده که این امر بعضا تا مرحله شکایت به دیوان عدالت اداری (بسته به نوع پرونده) ادامه خواهد داشت.
شرکت در جلسات دفاع مالیاتی و دادرسی مالیاتی بدون اشراف به بندها و ماده ها و تبصره های قانون مالیاتهای مستقیم و حسب مورد قانون دائمی ارزش افزوده ،مودیان محترم را دچار مشکلاتی عدیده و بیش از پیش خواهد کرد.
نحوه تنظیم دفاع مالیاتی
اگر شما فکر میکنید که موارد مالیاتی شما به اشتباه محاسبه شده است، میتوانید با ارسال یک دفاعیه مالیاتی به اداره مالیات، به مالیات خود اعتراض کنید.
دفاعیه مالیاتی شامل موارد زیر است:
- نام و آدرس
- شماره مالیاتی
- سال مالیاتی مورد اعتراض
- توضیحی در مورد دلیل اعتراض
- هرگونه مدرک یا سندی برای حمایت از ادعای خود
دفاعیه مالیاتی را باید تا تاریخ مقرر برای اداره مالیات ارسال کنید. اگر شما اینکار را به موفع انجام دهید، اداره مالیات شما موظف است مورد شما را بررسی کند و به شما پاسخ دهد.
شاید دوست داشته باشید بخوانید: اعتراض الکترونیکی اوراق مالیاتی
نکات مهم در تهیه و تنظیم دفاعیه مالیاتی
هنگام انجام دادن دفاعیه مالیاتی، باید به یکسری از نکات توجه کنید. موارد زیر برخی از آنها هستند که شما باید به آنها توجه کنید.
مدیریت زمان: مهلت اعتراض به مالیات معمولا 30 روز بعد از دریافت برگ مالیاتی است. اگر شما اعتراض خود را به موقع ثبت نکنید، فرصت اعتراض مالیاتی خود را از دست میدهید.
داشتن دقت بالا: دفاعیه مالیاتی شما باید دقیق و کامل باشد. شما در دفاعیه مالیاتی خود باید تمامی اطلاعات مربوط به مورد خود را ارائه دهید. از جمله نام، آدرس، شماره مالیاتی و مواردی از این قبیل. علاوه بر آن باید توضیحی در مورد دلیل اعتراض و هرگونه مدرک یا سندی که برای حمایت از خودتون دارید رو، آنجا درج کنید.
رفتار محترمانه: مهم است که در دفاعیه مالیاتی خود، با کارکنان اداره مالیات به صورت محترمانه رفتار کنید. حتی اگر با تصمیم های آنها مخالف هستید، بازهم سعی کنید با آنها به صورت محترمانه رفتار کنید.
واضح و مختصر صحبت کنید: دفاعیه مالیاتی شما باید واضح و مختصر باشد. اداره مالیات وقت زیادی برای خواندن دفاعیههای طولانی ندارد. به همین دلیل باید به نکته اصلی برسید.
حمایت با مدرک و سند: شما باید با مدارک و شواهد از خود دفاع کنید. این مدارک میتواند شامل کپی های اظهارنامه مالیاتی شما، رسیدها، اسناد بانکی و سایر مدارک مربوطه باشد.
یک نسخه از دفاعیه خود را نگه دارید: بعد از ارسال دفاعیه مالیاتی خود، یک نسخه از آن را برای خود نگهدارید. این نسخه به شما کمک میکند تا در صورت بروز هرگونه مشکل، شما برای خود یک مرجعی دارید.
اهمیت تنظیم لایحه دفاعیه مالیاتی
قبل از تنظیم این دفاعیه باید از اهمیت آن باخبر باشید. به طور کلی دادرسی مالیاتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برخی از موارد آن شامل موارد زیر هستند:
1_ زمان اداره مالیات صرفه جویی میشود. شما باید این نکته را بدانید که شما میتوانید با لایحههای کوتاه و مختصر ولی مفید، در وقت اداره مالیات صرفهجویی میکنید و درصد خواندن مطلب شما بالا میبرد.
2_ در ادامه مورد بالا، باید بدانید که تنظیم لایحه دفاعی میتواند باعث موفقیت شما شود .
3_ لایحه های دفاعیه مالیاتی شما را حرفه ای تر نشان میدهد. تنظیم این لایحه باعث میشود که کارکنان اداره مالیات بدانند شما جدی هستید.
شرکت مشاوره مالی روشنگران کاسپین با بیش از 20 سال سابقه در زمینه دفاع مالیاتی و دادرسی مالیاتی و همچنین با بهره گیری از مشاوران با تجربه و مشرف به قانون ،در تمامی جلسات و مراحل دادرسی مالیاتی اقدام به دفاع از پرونده مالیاتی کارفرمایان نموده و ضمن دفاع از حقوق قانونی مودی سعی براین دارد تا مالیات عادلانه و طبق قانون مشمول کارفرمایان و فعالان اقتصادی باشد.